NAJSOČNIJE BELO MESO ZAPEČENO U RERNI: Mekoću piletini daje fantastičan nadev od sira i kuvanih jaja

Sočna piletina iz rerne sa nadevom kao odličan gurmanski ručak.

Printscreen/Youtube/Simple recipe

Ako imate pileća prsa i ne znate šta da kuvate, onda napravite ovaj ukusan recept. Svakako će svi biti oduševljeni ovim mekim i sočnim pilećim prsima iz rerne. A da bi meso ostalo sočno stavite preko njega nadev od paradajza, kuvanih jaja, luka i kačkavalja.

Sastojci:

  • 400 - 500 g pilećeg filea
  • so, biber
  • 2 kuvana jajeta
  • 3 čeri paradajza
  • 100 g kačkavalja
  • pola glavice luka
  • kapika majoneza

Priprema:

Piletinu isecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite sa obe strane pa malo utrljajte rukama. U jednu činiju pomešajte sitno seckan luk, sečena na kockice kuvana jaja, čeri paradajz i rendan sir. Dodajte kašiku majoneza pa sve dobro promešajte. Podmažite uljem tepsiju u kojoj ćete peći. Poređajte meso, preko namažite nadev i zapecite pola sata na 200 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa