LESKOVAČKI UŠTIPCI - ČUVENI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Ne koštaju puno, lako se prave, a ukus je nadaleko poznat

Naučite kako se prave tradicionalni leskovački uštipci.

Shutterstock

Jug Srbije je pored roštilja, gde spadaju i leskovački uštipci, poznat i po ajvaru, pečenim paprika, ali i pomalo zaboravljenim jelima kao što su kapama, teleća glava u saftu ili janija... Južnjaci su poznati i po štedljivosti, tako da njihovi obroci uglavnom ne košataju puno, a ukus ne može da se opiše koliko je dobar. 

Tako su i nastali leskovački uštipci koji ne samo da su jeftini, nego se i lako prave, a uz njih poslužite urnebes salatu

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 3 čena belog luka
  • 120 g tvrdog sira
  • 120 g slanine
  • malo ljute tucane paprike

Priprema:

U mleveno meso dodajte seckani beli luk, sir i slaninu. Začinite i dobro sjedinite. Oblikujte loptice i pecite na ulju, roštilju ili u rerni. 

Izvor: Stvar ukusa