PILETINA SA BELIM LUKOM: Za ručak vam je potrebno manje od 300 dinara, a ako meso krčkate u bujonu biće ukusnije

Piletinu pripremite sa belim lukom i bujonom i niko je neće odbiti.

Printscreen/YT/KAZAN

Jednostavni obroci koji se brzo pripremaju su odlično rešenje kada nemate puno vremena, a gladni ste. Sočno belo meso sa belim lukom i bujonom će vas oduševiti na prvi zalogaj, a poslužite sa američkom kupus salatom ili pire krompirom. Već smo rekli kako bi bilo dobro da u zamrzivači imate bujon, jer on svakom jelu poboljšava ukus. Ostale sastojke imate kod kuće, pa vas ovaj ručak neće ni puno koštati. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea 
  • 2 kašike brašna 
  • 40 g putera 
  • 5-6 čenova belog luka 
  • 1/2 šolje pilećeg bujon 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica limunovog soka 
  • peršun

Priprema:

Meso iseckajte na kockice, pa posolite i pobiberite i u uvaljajte u brašno. Ispržite, pa izvadite meso, a u isti tiganj stavite puter da se otopi. Dodajte sitno seckan beli luk i pola kašike brašna. Nakon minut sipajte bujon, origano i limunov sok. Kada krene da ključa vratite meso. 

Izvor: Stvar ukusa