PILETINA PUNJENA KUVANIM JAJIMA I ZAPEČENA U BEŠAMELU: Sos meso čini mekšim - kada jednom probate, stalno ćete praviti

Napunite belo meso kuvanim jajima i pečurkama i zapecite u bešamel sosu.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Ako ste potrošili sve ideje za ručak i ne znate više šta da pripremate, probajte rolovanu piletinu u bešamel sosu. Napunite je kuvanim jajima i pečurkama, prelijte čuvenom sosom, narendajte mocarelu preko i zapecite. Toliko različitih ukusa koji se savršeno nadopunjuju. Nije vam potreban ni prilog, već samo možete da poslužite sa npr. kapreze salatom ili već nekom po vašoj želji. 

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea 
  • 1 crni luk 
  • 380 g pečuraka 
  • 3 kuvana jajeta 
  • 350 ml bešamel sosa 
  • 120 g mocarele 

Priprema:

Meso isecite na tanje šnicle, pa izlupajte. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Secakni crni luk propržite sa seckanim pečurkama (300 g). Pred kraj izrendajte u smesu kuvana jaja. Nafilujte meso i urolajte. Poređajte u blago nauljenu tepsiju i prelijte bešamel sosom. Preko pospite rendanu mocarelu i seckane pečurke (80 g). Pecite na 180°C oko 35 minuta. 

Evo kako da napravite bešamel sos

Izvor: Stvar ukusa