Ako ste potrošili sve ideje za ručak i ne znate više šta da pripremate, probajte rolovanu piletinu u bešamel sosu. Napunite je kuvanim jajima i pečurkama, prelijte čuvenom sosom, narendajte mocarelu preko i zapecite. Toliko različitih ukusa koji se savršeno nadopunjuju. Nije vam potreban ni prilog, već samo možete da poslužite sa npr. kapreze salatom ili već nekom po vašoj želji.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 380 g pečuraka
- 3 kuvana jajeta
- 350 ml bešamel sosa
- 120 g mocarele
Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle, pa izlupajte. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Secakni crni luk propržite sa seckanim pečurkama (300 g). Pred kraj izrendajte u smesu kuvana jaja. Nafilujte meso i urolajte. Poređajte u blago nauljenu tepsiju i prelijte bešamel sosom. Preko pospite rendanu mocarelu i seckane pečurke (80 g). Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Evo kako da napravite bešamel sos.
Izvor: Stvar ukusa