POHOVANA PILEĆA KRILCA: Biće mekana iznutra i hrskava spolja, a kombinacija začina im daje poseban šmek

Pileća krilca nabolja su kada se ispohuju, a uz ovaj recept biće izuzetno hrskava.

Shutterstock

Pileća krilca su postala pravi delikates, a još kada su pohovana retko ko može da im odoli. Ona su mekana unutra, a hrskava spolja i odlično se slažu uz svaku salatu, sos ili prilog. Mi vam donosimo recept sa posebnim sastojkom. Reč je o dimljenoj začinskoj paprici koji će krilcima dati jedinstven ukus, a ovoj jelo postaće vaš kec u rukavu kada treba da počastite veliko društvo ili iznenadne goste.

Sastojci:

  • 1 kg krilaca
  • 3 čaše brašna
  • 200 g kornfleksa
  • 3 kašičice soli
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica suvog vlašca
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • pola kašičice bibera
  • 1 jaje
  • 1 čaša vode

Priprema:

Krilca oprati dobro i po zglobu ih iseći na dva dela. Treći i najmanji deo krilca odstranite. U veliku činiju stavite krilca pa dodajte sve začine i dobro ih izmešajte da se krilca sa svih strana lepo uvaljaju. U odvojenoj posudi pomešajte jednu čašu brašna, jaje i vodu. Smesa treba da bude gusta kao za palačinke. U jedan tanjir sipajte ostatak brašna, a u drugi izmrvljeni kornfleks. Svaki komadić krilceta uvaljajte u brašno, pa umočite u tečnu smesu, a onda uvaljajte u kornfleks i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih na srednje jakoj temepraturi i povremeno okrenite. Pečena su za otprilike 10-ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa