ZAPEČENO BELO MESO SA KROMPIROM U BEŠAMEL SOSU: U najpoznatiji umak dodajte 1 sastojak koji će ga malo zgusnusti

U bešamel sosu ispecite krompir i meso i eto odličnog ručka.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Ako nemate ideju šta da pravite za ručak, pred vama je jednostavno rešenje. Krompir i meso zapečeni sa bešamel sosom, u koji obavezno dodajte sir. On će ga malo zgusnuti i daće poseban šmek, pa ćete lakše servirati. Izuzetno se lako pravi i svakoj domaćici će uspeti iz prvog pokušaja. Posle ovako ukusnog ručka poslužite kolač koji se ne peče

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea 
  • 1 crni luk 
  • 3 krompira 
  • 1 mladi luk 
  • 1 paradajz 

Za preliv: 

  • 2 kašike brašna 
  • 50 g putera 
  • 600 ml mleka 
  • 300 g sira 

Priprema: 

Meso isecite na male kockice i začinite, pa propržite. Dodajte seckani luk, mladi luk i krompir. Dinstajte poklopljeno, na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Začinite po želji. Paradajz isecite na tanke kolutove i poređajte na dno tepsije. Preko sipajte meso i krompir. 

Ulje dobro zagrejte, pa propržite brašno, maksimum jedan minut. Ne sme da zagori. Sipajte mleko i kuvajte još 1-2 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte rendani muskati oraščić. Zatim stavite rednani sir i ostavite još kratko na špretu. Sipajte u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa