SVINJSKI FILE U LISNATOM TESTU: Za poseban šmek meso urolajte u slaninicu - prste da poližeš

Svinjski file u lisnatom testu pravi je Izbor za porodični ručak.

Shutterstock

Ukoliko ste poželeli da svoje ukućane obradujete nečim posebnim za ručak ili vam dolaze gosti, pa vam je potreban obrok kojim ćete ih zadiviti, recept za rolovani svinjski file u lisnatom testu je savršen izbor. 

Uz sezonsku salatu i prilog od dinstanog povrća na maslacu, predstavljaće pravi delikates koji će oduševiti svakog ko bude imao priliku da ga proba.

Sastojci:

  • 700 g svinjskog filea u komadu
  • 150 g slanine sečene na tanke listove
  • 500 g lisnatog testa
  • 20 g maslaca
  • so, biber

Priprema:

Zaleđeno lisnato testo izvadite iz frižidera i ostavite da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme file posolite i pobiberite po ukusu. Kratko ga propržite sa obe strane na malo zagrejanog maslaca u tiganju. Izvadite ga na ubrus da se ocedi, pa obložite celog šnitovima slanine. Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo što tanje u oblik, pa file obložen slaninom položite na njega. Uvijte testo oko filea tako da ima oblik rolata, pa ga "ušuškajte" sa strane. File stavite u pleh podmazan maslacem i premažite jajetom po površini i pecite na 200 C oko 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa