PUNJENE FAŠIRANE ŠNICLE: Pečene u rerni bez kapi ulja sa nadevom od kačkavalja koji se razvlači

Isprobajte recept za faširane šnicle punjene kačkavaljem.

Shutterstock

Dobro je poznato da nema potpunog porodičnog ručka bez ukusnog mesa. Zato vam donosimo recept faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.

Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Što je najbolje peku se u rerni bez kapi ulja.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g kačkavalja
  • 1 glavica cnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • so, biber

Priprema:

U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama. Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta. Smesu podelite u šest kuglica, svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa