KAFANSKI GOVEĐI GULAŠ: Što se duže krčka to je bolji, a tajna pravih majstora je u količini luka

Probajte recept za gulaš omiljeno jelo pravih gurmana.

Shutterstock

Gulaš je jedno od jela koje se mahom naručuju u pravim srpskim kafanama. Kako je njih danas sve manje, tako je i potraga za dobrim gulašom izazovnija. Dobra vest je da ovo jelo možete napraviti i u sopstvenoj kuhinji.

Goveđi gulaš je ujedno i jelo koje se sporo krčka i takoreći samo priprema, a ima fantastičan ukus. Osim toga, ovo je jelo koje vam može potrajati par dana i kako vreme odmiče, postaje sve ukusnije. Tajna pravog gulaša je u tome da koliko stavite mesa isto toliko treba i luka.

Sastojci:

  • 1 kg govedine isečene na kocke
  • 1 kg crnog luka
  • 4 lista lovora
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašika peršuna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 200 ml crnog vina
  • 2 kašike masti
  • so, biber

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno i proprižite na masti i malo vode. Kada luk postane staklast i mekan dodajte so, biber, začinsku papriku, listove lovora, kim i peršun i izmešajte. Potom dodajte meso i dva decilitra mlake vode. Sjedinite sve lepo i ostavite na tihoj vatri da se krčka sat vremena. Posle tog vremena dodajte crno vino, pa nastavite da krčkate gulaš još pola sata minimum. Ukoliko je potrebno, dolivajte po malo tople vode. Poklopite šerpu i ostavite gulaš na isključenoj ringli dok sam ne završi proces kuvanja.

Izvor: Stvar ukusa