Kada nemate ideju za ručak, piletina je uvek dobro rešenje, pogotovo ako spremate belo meso. I batak i krilca su ukusna, ali belo meso je najzdravije. Doduše, ovako napravljeno je veoma kalorično, ali je ukus neopisiv. Samo marinirajte meso, pa ubacite u rernu i pospite sirom i vaš obrok je gotov. Poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/4 šolje balzamiko sirćeta
- 1 kašičica braon šećera
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice bosiljka
- 1/2 kašičica soli
- 1/2 kašičica bibera
- 2 čena belog luka
- 300 g čeri paradajza
- 1/2 ljubičastog luka
- 115 g tvrdog sira
Priprema:
Zasecite meso po širini, da napravite trake. U tanjir sipajte maslinovo ulje, balzamiko i šećer. Dodajte začine i seckani beli luk, pa promešajte. Lepo uvaljajte meso u marinadu i ostavite pola sata. U tepsiju stavite čeri paradajz i isečen luk na rebarca. Prelijte maslinovim uljem i posolite. Preko stavite meso i sipajte preostalu marinadu. Pecite na 220°C oko 25 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite kratko u rernu da se sir otopi.
Izvor: Stvar ukusa