POHOVANA PILETINA PUNJENA TIKVICAMA I ZDENKA SIROM: Nikad hrskavija i sočnija - kao iz najboljih restorana (VIDEO)

Pohovana piletina nikada nije bila lepša. Dodajte joj tikvice i sir i urolajte.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Ako nemate inspiraiciju za ručak, belo meso je uvek dobro rešenje. Ali, ako ga ispohujete i napunite tikvicama i zdenka sirom dobićete specijalitet koji niko neće odbiti. U smesu se dodajte i čedar, a ovde pročitajte kako da ga napravite kod kuće. Poslužite sa salatom i mladim pečenim krompirićima

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 200 g zdenka sira 
  • 1/2 tikvice 
  • 100 g čedar sira
  • 3 jajeta 
  • 150 g brašna  

Priprema:

Meso isecite na šnicle, pa izlupajte. Tikvicu izrendajte, a zdenku izdrobite viljuškom. Pomešajte i dodajte rendani čedar. Sve dobro sjedinite. Začinite po želji. Stavite kašiku smese na meso, pa urolajte. Umočite u umućena jaja, pa u brašno i opet u jaja. Ispržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa