AKO IMATE HLEB OD JUČE I VIRŠLE, NAPRAVITE ITALIJANSKI SPECIJALITET: Jeftino jelo u par koraka iz rerne

Jeftina večera koja se brzo i lako pravi.

Shutterstock

Strata ili italijanski složenac od hleba i viršli je jelo koje možete da prilagodite svom ukusu. U ovom receptu vam predlažemo da napravite sa pečenim paprikama, ali možete da dodate i spanać. Kada nemate puno stvari u frižideru možete da poslužite ovaj složenac tako što ćete iskombinovati ono što imate. Jeftine namirnice i brza priprema su dodatna prednost ovom kolaču. 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 300 ml mleka
  • 150 g sira
  • 2 viršle 
  • malo mladog luka
  • 2 pečene paprike 
  • 1 kašičica senfa
  • 350 g hleba 

Priprema:

Isprecite viršle, pa ih isecite. Pomešajte jaja, mleko, sir, so, senf i beli luk u prahu. Umutite, pa dodajte rednani sir, viršle, seckani mladi luk i pečenu papriku. Hleb isecite na kockice, pa stavite u nauljenu tepsiju. Prelijte smesom od jaja, rasporedite i ostavite sat vremena. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta.