1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nauljite pleh za mafine i obložite udubljenja papirom za pečenje ili stavite papirne korpice za mafine.
2. Prosejte brašna, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i sipajte u veću posudu. Dodajte so i ruzmarin. Ne bacajte ostatke koji su se zadržali u situ dok ste sejali brašno od celog zrna.
3. U drugoj posudi promešajte jaja, jogurt, mleko, med i ulje dok se lepo ne izmeša.
4. Vlažne sastojke dodajte suvim i sve pomešajte. Dodajte i bundevu, ali ostavite malo za posipanje. Sipajte smesu u pleh za pečenje mafina.
5. Ostatak brašna od celog zrna iz sita, kockice bundeve i seme bundeve pospite po mafinima. Pecite mafine u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta. Proverite da li su pečeni tako što ćete čačkalicom probosti kolačić. Ukoliko na čačkalici ne ostane testa, vaši mafini su gotovi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus