1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nauljite pleh za mafine i obložite udubljenja papirom za pečenje ili stavite papirne korpice za mafine.


Sastojci:

60 ml biljnog ulja
180 g belog brašna
130 g brašna od celog zrna žitarica
kašičica praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
3 grančice ruzmarina, sitno iseckane
2 jajeta srednje veličine, umućena
100 ml jogurta
275 ml mleka
kašika meda
240 g kuvane bundeve, isečene na kockice
šaka očišćenog semena bundeve za posipanje, oko 30 g

2. Prosejte brašna, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i sipajte u veću posudu. Dodajte so i ruzmarin. Ne bacajte ostatke koji su se zadržali u situ dok ste sejali brašno od celog zrna.

3. U drugoj posudi promešajte jaja, jogurt, mleko, med i ulje dok se lepo ne izmeša.

4. Vlažne sastojke dodajte suvim i sve pomešajte. Dodajte i bundevu, ali ostavite malo za posipanje. Sipajte smesu u pleh za pečenje mafina.

5. Ostatak brašna od celog zrna iz sita, kockice bundeve i seme bundeve pospite po mafinima. Pecite mafine u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta. Proverite da li su pečeni tako što ćete čačkalicom probosti kolačić. Ukoliko na čačkalici ne ostane testa, vaši mafini su gotovi.