1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nauljite pleh za mafine i obložite udubljenja papirom za pečenje ili stavite papirne korpice za mafine.
2. Prosejte brašna, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i sipajte u veću posudu. Dodajte so i ruzmarin. Ne bacajte ostatke koji su se zadržali u situ dok ste sejali brašno od celog zrna.
3. U drugoj posudi promešajte jaja, jogurt, mleko, med i ulje dok se lepo ne izmeša.
4. Vlažne sastojke dodajte suvim i sve pomešajte. Dodajte i bundevu, ali ostavite malo za posipanje. Sipajte smesu u pleh za pečenje mafina.
5. Ostatak brašna od celog zrna iz sita, kockice bundeve i seme bundeve pospite po mafinima. Pecite mafine u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta. Proverite da li su pečeni tako što ćete čačkalicom probosti kolačić. Ukoliko na čačkalici ne ostane testa, vaši mafini su gotovi.
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš