Svinjske nogice dobro očistiti, staviti u veći lonac, naliti 5 l vode i staviti da se kuva na tihoj vatri. Kada provri skinuti i baciti penu. Kada pena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lorberov list, (vezu očišćene razne zeleni) i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 časova, odnosno dok se ne počne odvajati meso od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više lepljiva. Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju. Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne. Služiti kao predjelo Napomena : Napomena: po želji preko mesa mogu se staviti 2 tvrdo obarena jaja i kuvana šargarepa isečena na kolutove, a potom preliti čorbom. Zavisno od ukusa, pored mlevenog bibera može se odozgo posuti i aleva paprika Napomena: Kad kupujete svinjske nogice, tražite od prodavca da Vam izabere mladje nogice...kraće one jako dugačke su sigurno matore, ne samo što se dugo kuvaju vć se osećaju