Iskoristite sezonu tikvica i spremite najlepše lazanje za koje vam nije potrebno testo. Tikvice uvaljajte u prezle, a onda dodajte i pršutu i sir i isepcite u rerni. Preukusno jelo je za kratko vreme postalo apsolutni hit na društvenim mrežama, za 3 dana ovaj video je pogledalo preko 3 miliona ljudi. Isprobajte i vi fantastične lazanje sa tikvicama.
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 1/2 šolje prezli
- 1/3 šolje parmezana
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 6 tankih kriški pršute
- 230 g mocarele (može i tvrdi sir)
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- malo tucane paprike
Priprema:
Isecite tikvice tanko po dužini. U tanjiru pomešajte prezle, parmezan, sušeni peršun, beli luk u prahu, crni luk u prahu, slatku papriku i so po ukusu. Uvaljajte tikvice u smesu i ređajte u tepsiju dimenzija 23x13 cm koju ste obložili pek papirom i malo poprskali maslinovim uljem. Sipajte jednu do dve kašike smese sa prezlama na dno tepsije. Poređajte tikvice da se preklapaju, pa stavite 3 kriške pršute, a zatim i seckanu mocarelu. Ponovite postupak još jednom, tikvice, pršuta, pa mocarela. Zatvorite tikvicama i pospite preostalom smesom sa prezlama. Poprskajte malo maslinovog ulja i tucane paprike. Pecite na 180°C oko 25 minuta, ali ostavite da odstoji u tepsiji nekih 10-15 minuta pre nego što poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem