Kromir je omiljeni prilog mnogima. Može se pripremati na bezbroj načina, ali je nekako najzastupljeniji ovaj prženi iz tiganja. Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno. Da bi bio ukusniji i imao meku unutrašnjost, a hrskavu i žutu koricu obavezno ga pre prženja skuvajte. Kad jednom probate, verovatno više nećete menjati način na koji spremate ovo jelo!
- Sastojci:
- 5 krompira
- maslinovo ulje
- 50 g putera
- so, biber
- 250 g slanine
- ruzmarin
Priprema:
U šerpu punu vode stavite oljušten krompir i kuvajte 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Prebacite krompire u vodu sa kockicama leda na nekoliko minuta, a zatim ih izvadite iz vode. Krompir isecite na sitno i prebacite u tiganj sa maslinovim uljem. Dodajte komadiće putera preko i pržite nekoliko minuta. Začinite solju i biberom. Slaninu poređajte i pržite dok krompir ne porumeni, a slanina postane hrskava. Na kraju dodajte ruzmarin i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem