Kromir je omiljeni prilog mnogima. Može se pripremati na bezbroj načina, ali je nekako najzastupljeniji ovaj prženi iz tiganja. Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno. Da bi bio ukusniji i imao meku unutrašnjost, a hrskavu i žutu koricu obavezno ga pre prženja skuvajte. Kad jednom probate, verovatno više nećete menjati način na koji spremate ovo jelo! 

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • maslinovo ulje
  • 50 g putera
  • so, biber
  • 250 g slanine
  • ruzmarin

Priprema:

U šerpu punu vode stavite oljušten krompir i kuvajte 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Prebacite krompire u vodu sa kockicama leda na nekoliko minuta, a zatim ih izvadite iz vode. Krompir isecite na sitno i prebacite u tiganj sa maslinovim uljem. Dodajte komadiće putera preko i pržite nekoliko minuta. Začinite solju i biberom. Slaninu poređajte i pržite dok krompir ne porumeni, a slanina postane hrskava. Na kraju dodajte ruzmarin i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE