Pljeskavice su pravi gurmanski obrok od mesa, pogotovo ako su punjene. Ali, sve popularnije postaju pljeskavice od povrća, a koje su dostojna zamena za originalne. Ljubitelji mesa će možda negodovati, ali kada probaju ukusne pljeskavice koje se prave od kombinacije ili samo jednog povrća biće oduševljeni ukusom. Recept za pljeskavice od karfiola su odlične, a ukus im pojačava i dodatak tvrdog sira.
- Sastojci:
- 1 karfiol
- peršun
- 1 crni luk
- 100 g tvrdog sira
- 1 jaje
- 50 g prezli
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove i kratko obarite u posoljenoj vodi. Zatim procedite i usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, pa dodajte seckani peršun, crni luk, rendani sir, jaje i prezle. Oblikujte pljeskavice i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus