Patlidžan je povrće koje ljudi izbegavaju da jedu zbog jakog ukusa i mirisa, ali ako ga pripremite sa drugim povrćem i sirom, niko neće odoleti.

Postoje jela bez mesa koja su jednako ukusna kao i ona koja ga sadrže. Ako pomešate raznovrsno povrće možete da napravite divno jelo, a upravo takav je i ovaj recept. Jednostavno iseckajte povrće i kuvajte, pa preko dodajte pečen patlidžan i obilato pospite sirom. Nećete potrošiti puno vremena, a napravićete jelo koje će se odmah pojesti.
- Sastojci:
- 2 patlidžana
- 3 čena bela luka
- 1 crni luk
- 3 paprike
- 4 paradajza
- 200 g tvrdog sira
- 40 ml ulja
- 1/2 kašičice origana
- peršun
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove, pa potopite u slanu hladnu vodu 20 minuta. Zatim ih prebrišite ubrusom, pa ih kratko propržite sa obe strane na zagrejanom ulju. Izvadite ih tiganja, pa propržite sitno seckani crni luk i dodajte seckanu papriku i beli luk. Kada omekša, posolite i dodajte sitno seckan paradajz. Pobiberite i pospite origanom. Poklopite i krčkajte još 10 minuta. Zatim poređajte patlidžan preko, pospite rendanim sirom i opet poklopite. Kuvajte još 5 minuta da se sir otopi. Pospite seckanim peršunom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.