Postoje jela bez mesa koja su jednako ukusna kao i ona koja ga sadrže. Ako pomešate raznovrsno povrće možete da napravite divno jelo, a upravo takav je i ovaj recept. Jednostavno iseckajte povrće i kuvajte, pa preko dodajte pečen patlidžan i obilato pospite sirom. Nećete potrošiti puno vremena, a napravićete jelo koje će se odmah pojesti. 

  • Sastojci:
  • 2 patlidžana 
  • 3 čena bela luka 
  • 1 crni luk 
  • 3 paprike 
  • 4 paradajza 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 40 ml ulja 
  • 1/2 kašičice origana
  • peršun

Priprema:

Patlidžan isecite na kolutove, pa potopite u slanu hladnu vodu 20 minuta. Zatim ih prebrišite ubrusom, pa ih kratko propržite sa obe strane na zagrejanom ulju. Izvadite ih tiganja, pa propržite sitno seckani crni luk i dodajte seckanu papriku i beli luk. Kada omekša, posolite i dodajte sitno seckan paradajz. Pobiberite i pospite origanom. Poklopite i krčkajte još 10 minuta. Zatim poređajte patlidžan preko, pospite rendanim sirom i opet poklopite. Kuvajte još 5 minuta da se sir otopi. Pospite seckanim peršunom i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE