Sastojci:
- Mladi krompir
- 2–3 lista lovora
- 1–2 kobasice (domaće, dimljene ili sveže)
- 2–3 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje
- Veza sveže mirođije (sitno seckane)
Priprema:
Zlatno pečeni mladi krompirići, miris belog luka i svežina mirođije — prava letnja gozba iz rerne. Kad se preko svega doda i sočna kobasica, dobijate jelo koje može da posluži i kao prilog i kao glavno. Jednostavno, domaće i neodoljivo iz prvog zalogaja.
Operite i očistite mladi krompir. Ako su veći, prepolovite ih. Stavite krompir u šerpu sa vodom i lovorovim listom, pa kuvajte 10-ak minuta da omekšaju ali ostanu čvrsti. Ocedite krompir i poređajte u pleh za pečenje. Kobasicu isecite na tanke kolutove ili trakice i rasporedite preko krompira. U činiji pomešajte beli luk, seckanu mirođiju, maslinovo ulje, so i biber. Dobijenim prelivom ravnomerno prelijte krompir i kobasice.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok krompir ne porumeni, a kobasica se lepo zapeče.
Bonus video