Sastojci:
Za caciki preliv:
- 120 g grčkog jogurta
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 veliki čen belog luka
- 1 kašičica sušene mirođije
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika rendane kore limuna
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice crnog bibera
Za salatu:
- 1 glavica zelene salate, iseckane
- 240 g paradajza, iseckanog na kockice
- 240 g krastavca, iseckanog na kockice
- 120 g paprike, iseckane na kockice
- 120 g maslina, bez koštica i isečenih na četvrtine
- ¼ ljubičastog luka, sitno iseckanog
- 80 g feta sira, izmrvljenog
Recept za mediteransku salatu prelivenu caciki sosom:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo napravite preliv. Stavite sve sastojke za dresing u blender i blendirajte dok ne postanu glatki. Zatim držite preliv u frižideru dok pripremate ostatak salate.
Za salatu ubacite seckanu zelenu salatu, paradajz, krastavac, paprike, masline, luk i feta sir u veliku posudu i prelijte željenom količinom caciki preliva. Promešajte salatu dok ne bude potpuno premazana i odmah servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i viralnu letnju salatu od krastavca, krompira i tunjevine.
Pročitajte kako se pravi mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
