1. Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte krompir u tiganj, u sloju ravnomerno. Kuvajte 6 minuta, okretanje povremeno, dok ne dobije lagano zlatnu nijansu. Dodajte luk, paprike, beli luk,  soli i paprike. Pažljivo umešajte u krompir. Kuvajte 3 minuta, dok luk ne postane proziran.


Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika neslanog putera

500g mladih krompirića

1 glavica luka

1 velika narandžasta paprika, babura

1 kašičica mlevenog belog luka

1 kašičica soli

½ kašičice mlevenog bibera

10 velikih jaja

2 kašike iseckanog peršuna

2. U velikoj posudi, umutiti jaja sa preostalom solju i biberom i umešati peršun. Prelijte preko krompira smešu. Lagano kombinujte povrće i jaja. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok se jaja ne učvrste oko ivica, 4 minuta. Peći 6 minuta.

3. Otpustite ivice omlet sa lopaticom i izvucite na ploču. Servirati odmah, uz tortilju u španskom stilu, ohladiti do sobne temperature. Preliti  maslinovim uljem preko vrha, i iseći na kriške.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/