Brz i ukusan ručak bez mesa. Ako želite neki lagani obrok onda odaberite ovaj recept jer zapečeni patlidžan sa sirom i paradajzom ima neodoljivi ukus. Čak i oni koji ne vole ovo povrće sa ovakvom pripremom postaće ljubitelji.
Plavi patlidžan je zeljasta biljka koja je bogata vitaminima i minerala. Vrlo uspešno reguliše probavu i čisti organizam od nagomilanih toksina. Ovo povrće je odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogato je i mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom, bakrom i magnezijumom. Patlidžan je niske kalorične vrednosti, pa se preporučuje kod dijeta.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1-2 paradajza
- 150 g tvrdog sira
- 2 crna luka
- beli lik
- majonez
Priprema:
Patlidžan isecite na kriške, pa posolite. Paradajz isecite na kolutove, a luk na rebarca, beli luk sitno. Sir izrendajte. Nauljite tepsiju, pa poređajte luk, a preko stavite patlidžan. Pospite sa dosta sira, pa preko ređajte paradajz. Majonez na kraju sipajte. Pecite u rerni na 200°C.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs