Ovo jelo se pravi slično kao musaka, samo su namirnice potpurno drugačije. Ide red karfiola, zatim piletina i pečurke, pa se prelije jajima i mlekom. Toliko je ukusno da nećete moći da prestenete da jedete. Peče se nekih pola sata, tako da je i priprema brza. Zato ako želite da vaši klinici zavole povrće, pogotovo karfiol isprobajte ovaj fantastični recept.
A posle toga, poslužite neku ukusnu voćnu tortu koja se ne peče ili još bolje ono čemu niko ne može da odoli - čokoladnu tortu.
Sastojci:
- 500 g karfiola
- 100 g kečapa
- 50 g majoneza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica začina provansalsko bilje
- so, biber
Za meso:
- 1 glavica crnog luka
- 500 g pilećeg filea
- 250 g pečuraka
- 1 kašičica začinske paprike
- so, biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, pa stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte kečap, majonez i začine. Sipajte preko karfiola i promešajte da se sjedini lepo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 15 minuta. Proprežite seckani crni luk, pa dodajte meso na kockice. Kada se uprži dodajte isečene pečurke, pa začinite. Sipajte preko karfiola, pa umutite jaja sa mlekom i prelijte preko. Pecite u zagrejanoj rerni još nekih 15 minuta na 180°C.
Izvor: stvarukusa.rs