UMESTO KLASIČNOG TESTA NAPRAVITE OVU BRZINSKU PICU IZ TIGANJA: Sa ovim sastojkom dobićete potpuno novi ukus

Pica je omiljeno jelo svih generacija, ali sada umesto klasičnog testa, napravite testo/palačinku od tikvica. Neverovatno ukusno i brzo.

Printscreen/YT/ The Cooking Foodie

Da li postoji neko ko ne voli picu? Ali, sada umesto da mesite testo za picu napravite ga kao palačinku sa omiljenim letnjim povrćem - tikvicama. Baš se lako pravi, a ako vam se ne dopada naš izbor priloga vi možete da stavite nešto po vašem ukusu. Mada testo od tikvica, sir, viršle i paradajz su odlična kombinacija. 

Ovo je odlična ideja za brzu večeru, ali isto tako možete da jedete i za ručak. Umesto klasičnih pica kao što su margarita, kaprićoza... napravite ovo jelo zanimljivog ukusa.  

Sastojci:

  • 400 g tikvica 
  • 1 jaje 
  • 5 kašika brašna 
  • 150-200 g viršli
  • 150 g sira 
  • 3 paradajza 

Priprema:

Izrendajte tikvice, pa iscedite suvišnu tečnost. U tikvice dodajte jaje i začinite, pa promešajte. Ako želite možete da dodate i jednu kašičicu pavlake ili majoneza u smesu. Zatim sipajte brašno i sve sjedinite. U tiganju zagrejte malo ulja, pa sipajte smesu. Pecite 10 minuta poklopljeno, a zatim okrenite uz pomoć, pa sačekajte minut do dva i poređajte isecakne viršle i paradajz na kolutove. Preko stavite rendani kačkavalj. Ako želite stavite i neke sveže seckane začine, kao što su peršun, mirođija, luk... Pecite poklopljeno još nekih 5 minuta.