Krompir možete pripremiti na razne načine, i svi su ukusni. Mi ne možemo da se odlučimo u kom jelu ga najviše volimo. Da li kao pire, prženi, pečeni, u musaki, paprikašu...Danas vam donosimo recept za punjeni krompir u ljusci. Probajte i javite nam utiske.
Uz ovako spremljen krompir dovoljna je samo sveža salata...Prijatno!
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 80 g brašna
- kašičica soli
- peršun, mirođija (sveži)
- 2-3 čena belog luka
- 60 g kačkavalja
- 50 g feta sira
- puter
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
Krompir dobro operite, nemojte ga ljuštiti. Malo ga samo ocedite, treba da bude vlažan. U kesu stavite brašno i so, stavite krompir preko, zavežite kesu pa prodrmajte kako bi se brašno zalepilo za krompir. U pleh stavite pek papir, poređajte krompir i pecite ga u zegrejanoj rerni sat vremena na 180 stepeni.
Za to vreme izrendajte fetu i kačkavalj, beli luk izgnječite, a začinsko bilje iseckajte na sitno. Kada je krompir gotov rasecite ga po dužini, stavite po komadić putera, pa zatim stavite sireve i začinsko bilje, koje ste pomešali sa belim lukom. Prijatno.