ZA ČUVENO JELO POSTOJE RAZLIČITE VARIJANTE, OVA JE NAJBOLJA: Krckavi uštipci sa kupusom, brzi i jeftini

Postoje različiti recepti za uštipke, čak i sa različitim sastojcima. Zato sada naučite kako se prve uštipci od kupusa.

Printscreen/YT/Milenia КулинарныеPецепты

Uštipke od kupusa možete da služite u bilo kojoj prilici, jer mogu za ručak uz neki prilog, mogu za večeru, ali mogu i kao užina ili posluženje za goste. Možete da napravite i neki zanimljiv sos ili samo da pomešate pavlaku, majonez i začine, pa tako da služite. Uživaćete u ukusu jer ste do sada pravili klasične uštipke od testa, ali i uštipke od mlevenog mesa koji su poznat leskovački specijalitet, a sada isprobajte novu i zanimljivu verziju sa kupusom. 

Sastojci:

  • 1/2 kg svežeg kupusa
  • 240 ml mleka
  • 2 jajeta 
  • so i biber 
  • beli luk u prahu, majčine dušice, korijandera
  • 1/2 zelene paprike
  • peršun
  • malo prazilika
  • 2 kašike brašna
  • 100 g graška (smrznutog ili u konzervi)

Priprema:

Kupus isecite na trake, pa prelijte mlekom i kuvajte dok ne proključa. Procedite kupus, a zatim u njega dodajte jaja, začine, seckanu papriku, praziluk i peršun. Sjedinite, pa dodajte brašno i dobro promešajte. Ako želite možete da dodate i grašak. Zatim u tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje sipajte po kašiku dobijene smese i pecite dok ne bude gotovo.