Krompir kao prilog uz meso ili gulaš ste spremali na razne načine. Zapečen u rerni, restovan, pire krompir, pomfrit... Ali, ovako niste sigurno. Bolji je od svakog načina pripreme, a može da se jede i sam uz neku salatu. Posebnu sočnost mu daje pileća krem čorba, kao i sir koji se topi u ustima. Čorbu ne morate da pravite domaću, može i ona iz kesice.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 porcija pileće krem supe
- 450 g pavlake
- 100 g istopljenog putera
- 1 crni luk
- 240 g tvrdog sira
- malo peršuna
Priprema:
Izrendajte krompir, pa stavite u posudu koju ste premazali puterom. Posolite i pobiberite. U supu dodajte pavlaku, istopljeni puter i isecakni crni luk. Dobro promešajte. Sipajte preko krompira, a preko toga izrendajte sir. Pecite na 200°C oko 40-45 minuta. Pospite seckanim peršunom.