ZAPEČENE PAPRIKE U SOSU OD JAJA, JOGURTA I SIRA: Jelo iz rerne za manje od pola sata - na seoski način!

Umesto da punite paprike sirom, ispecite ih u rerni u kremastom sosu.

Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Neki smatraju da ručak bez mesa i nije ručak, ali dajte šansu paprikama pečenim sa sirom i jogurtom. Lagani obrok koji će vas zastiti zato što ima jaja. Samo pomešajte sve sastojke, pa sipajte u tepsiju i zapecite. Nikad prostije do ručka za koji će se tražiti repete. Poslužite ga sa parčetom hleba. A posle fenomenalnog obora počastite se i ukusnim kolačem

Sastojci:

  • 3 paprike 
  • 6 jaja 
  • 600 ml jogurta 
  • 300 g feta sira 
  • 3 čena belog luka 
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 16 g praška za pecivo 

Priprema:

U činiji umutite jaja sa jogurtom i maslinovim uljem. Dodajte prašak za pecivo, zdrobljeni feta sir, zgnječeni beli luk i origano. Isecite paprike i dodajte ih u dobijenu smesu. Dobro promešajte i sipajte u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.