Kuglice od krompira su prava uživancija za grickanje! Možete ih poslužiti kao prilog uz neko meso, ali možete da pripremite ovaj recept i kada želite nešto slano, hrskavo i ukusno. Prže se u ulju tako da nisu baš zdrave za svaki dan, ali ako ih spremate povremeno, možete da uživate u njima bez bojazni da će se odraziti na obim struka ili zdravlje.
U ove kuglice idu i aromatični dodaci, kako bi bile još ukusnije, a evo kako se spremaju!
Sastojci:
- 1 kg crvenog krompira
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soli
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1 kašika brašna
- malo bibera
Priprema:
Krompir oljušitite i operite, a onda uzmite rende i izrendajte ga na najsitnijoj strani. Rendani krompir mora da bude suv, pa ga odmah stavite u čistu krpu, dobro stisnite i ostavite da se ocedi. Po potrebi, još malo osušite rendani krompir papirnim ubrusom.
U većoj činiji, dodajte krompiru sve ostale sastojke, začine, sitno seckani beli luk i brašno. Rukama formirajte kuglice ali pazite, morate baš dobro da stisnete da se ne bi raspale pri prženju! Ostavite ih u frižideru dok zagrejete ulje u dubljoj šerpi. Pržite kuglice na srednjoj vatri dok lepo ne porumene, ocedite ih na kuhinjskom ubrusu i poslužite dok su tople. Biće najukusnije uz kečap ili domaći roštilj sos za umakanje!