ITALIJANSKA MUSAKA: Oni u jaja i meso dodaju po 1 sastojak za bolji ukus, a između slojeva ide topljeni sir 

Umesto klasične isprobajte recept za italijasnku musaku.

Printscreen/YT/ Ricette di Casa

Svi vole italijansku kuhinju, pogotovo lazanje ili testeninu. Ne smemo da zaboravimo i nezaobilaznu picu. Ali, sada isprobajte recept za musaku na italijasnki način. Razlikuje se od naše u nekoliko sastojaka koji je čine sočnijom i raznovrsnijom. Peče se samo pola sata, ali priprema je duža jer pre nego što poređate u tepsiju, morate da ispržite i meso i krompir. 

Italijani meso prže sa paradajzom, a u musaku dodaju i sir. Prelivaju je jajima u koja su dodali iseckani mladi luk, za intezivniji ukus. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 200 g čeri paradajza 
  • ljuta paprika
  • 200 g mlevenog mesa 
  • 900 g krompira 
  • 4 jajeta 
  • mladi luk
  • 150 g sira 
  • prezle

Priprema:

Crni luk propržite, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine, pospite tucanom paprikom, pa dodajte meso. Kada se sve isprži izvadite u neku posudu, pa dodajte još ulja i ispržite krompir isečen na kockice. Jaja umutite, pa im dodajte seckani mladi luk. Posudu u kojoj ćete peći sipajte ulje i prezle. Zatim stavite pola količine krompira, prelijte sa malo smese od jaja, zatim stavite sir isečen na kocke, pa mleveno meso. Stavite preko preostali sir, pa krompir i na kraju zalijte sa preostalom smesom od jaja. Pecite na 180°C oko 30 minuta.