MUSAKA OD TIKVICA BEZ MLEVENOG MESA: Zamenite ga ovim sastojkom, a preliv će je učiniti sočnijom

Umesto klasične musake sa tikvicama, mleveno meso zamenite šunkom.

Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Musaka sa tikvicama je lagano jelo koje se lako sprema. Sada mleveno meso zamenite šunkom i sirom i  dobićete odličan ručak. Ono što je čini posebno sočnom je preliv od pavake, jaja i belog luka. Kada se ispeče, a treba joj oko pola sata, servirajte i bićete oduševljeni ukusom jer se sir tako divno topi i razvlači. 

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 200 g šunke 
  • 250 g sira 
  • 150 ml pavlake za kuvanje ili kisele pavlake 
  • 1 jaje 
  • 2 čena belog luka 

Priprema:

Prepolovite tikvice na pola, pa isecite na tanje trake. Posolite i pobiberite, pa ispecite u gril tiganju. Ocedite na ubrusu. Pokrijte tikvicama dno vatrostalne posude koju ste prethodno nauljili, dimenzija 10x20 cm. Ređajte preko tikvica rendani sir, šunku, rendani sir, tikvice, rendani sir, šunku, rendani sir i na kraju tikvice. Pomešajte pavlaku, jaja i seckani beli luk i dobro sjedinite, pa prelijte preko musake. Pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa