Kuvana jela čiji se sastojci samo sipaju u šerpu i kuvaju su najpraktičniji kada ste u žurbi. Pileći paprikaš je takav obrok, a obično se priprema sa krompirom. Zamenite ga pečurkama i topljenim sirom i napravićete jedanko ukusno jelo, a opet ćete izaći iz rutine. Za pripremu će vam trebati oko pola sata. Isprobajte drugačiji paprikaš, a ako vam baš fali krompir, poslužite sa pireom.
Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 500 g pečuraka
- 1 crni luk
- 50 g putera
- 1 šargarepa
- 70 g peršuna
- 200 g zdenka sira
Priprema:
Na ulju propržite iseckano belo meso na kockice. Dodajte seckani crni luk i još kratko pržite, a zatim dodajte puter i seckane pečurke, rendanu šargarepu i začine po želji. Kada se sve prodinsta, stavite u šerpu u koju ste sipali 2 l vode, promešajte i dodajte zdenka sir. Poklopite i kuvajte dok se sir ne otopi, a onda na kraju stavite i seckani peršun.
Izvor: Stvar ukusa