POHOVANE TIKVICE ZA KOJIMA SU "ODLEPILI" SVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Umesto jaja u poh sipajte vodu, mogu i u toku posta

Ispohujte tikvice bez jaja.

Printscreen/TikTok/fitgreenmind

Ovako spremljene tikvice na popularnoj društvenoj mteži TikTok imaju preko 4 miliona pregleda. Sada u smesu za poh više ne morate da dodajte jaja, nego pomešajte brašno i vodu. Biće podjednako ukusne i sočne, a ako ima dodate i ovaj sos svi će tražiti repete. Ono što je dobro je što ove tikvice možete da jedete i ako postite.  

Sastojci: 

  • 1 velika tikvica
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 30 g brašna
  • 1 šolja vode
  • prezle

Za sos:

  • 1 kašika kečapa
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika vorčester sosa
  • prstohvat šećera

Priprema:

Tikvicu isecite na veće komadite (pravougaonog oblika), a zatim ih posolite i ostavite malo da puste vodu. U brašno dodajte so, beli i crni luk, kao i vodu. Lepo promešajte. U drugu posudu stavite prezle. Tikvice osušite, pa ih umočite u smesu sa brašnom, pa u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju, pa stavite na ubrus da se procedi. 

Sastojke za sos pomešajte i poslužite sa tikvicama. 

This browser does not support the video element.

Pohovane tikvice  tiktok/fitgreenmind

Izvor: Stvar ukusa