SARMICE OD TIKVICA ZAPEČENE U RERNI: Ovako ćete ih najbrže spremiti - zaboravite na kiseli kupus i zelje

Zamenite kiseli kupus i zelje tikvicama i napravite savršene sarmice.

Printscreen/YT/ Frische Rezepte

Konačno je sezona omiljenog letnjeg povrća - tikvica. Od njih možemo da pravimo najrazličitija jela, pa tako možemo da zaboravimo na kiseli kupus i zelje, jer vam sada predlažemo fantastičan recept za sarmice od tikvica. Peče se samo 15 minuta, pa je i brzo gotovo, a ako vam je malo poslužite i pečeni mladi krompir. U nastavaku testa imate recept i za jedno i za drugo, pa uživajte u fenomenalnom ukusu. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 3 sušena paradajza (po želji)
  • 15 maslina 
  • svež bosiljak
  • 1 čen belog luka
  • 30 g prezli 
  • 100 g rikota sira 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 150 ml paradajz sosa 
  • 80 g mocarele

Za prilog:

  • 1 kg krompira 
  • 2 čena belog luka
  • francusko začinsko bilje
  • origano
  • mirođija

Priprema: 

Tikvice isecite na baš tanke šnite. Odvojite par komada koji su vam se raspali i stavite u blender, a ostatak premažite uljem i posolite, pa ostavite sa strane nekih 10-15 minuta. U blender dodajte sušeni paradajz, bosiljak, beli luk i masline, pa sve dobro izblendirajte da dobijete kašastu smesu. Zatim dodajte prezle i rikotu i opet dobro izblendirajte. Na kraju dodajte maslinovo ulje i promešajte. Crni luk isecite, pa propržite i sipajte paradajz sos. Sipajte po dnu tepsije i lepo rasporedite. Uzmite četiri šnite tikvica i poređajte jednu do druge, da se malo preklapaju, a zatim sipajte kašiku smese i urolajte. Ređajte u tepsiju i pospite rendanom mocarelom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Ako želite i prilog, onda dobro operite mladi krompir i poređajte u tepsiju, a zatim dodajte origano, začinsko bilje, so, biber, secaknu mirođiju i mleveni beli luk, a zatim prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte i pecite na 200°C oko 35 minuta. Povremeno promešajte kormpir. 

Printscreen/YT/ Frische Rezepte 

Izvor: Stvar ukusa