Kako da napravite picu sa pestom, pinjolima i tri vrste sira

Originalna italijanska pica sa pestom pravi se sa malo skupljim sastojcima i idealna je kada želite da se častite.

Shutterstock

Pica sa pestom, pinjolima i tri vrste sira učiniće da se osećate kao da ste u Italiji, čim je zagrizete. Recept je originalan, a ovi sastojci su vrlo pristupačni u Italiji. Ako volite picu možda ćete želeti da je napravite sa spanaćem, rikotom i jajima. Evo i kako se pravi sa pestom!

Sastojci:

  • 450 g domaćeg ili kupljenog testa za picu
  • 230 g mocarela sira
  • 2 kašičice mlevenog parmezana
  • 1 srednji limun
  • 4 velika lista bosiljka
  • 60 g domaćeg pesta od bosiljka
  • 6 kašika rikota sira
  • 2 kašičice pinjola

Recept za picu sa pestom:

Podeliti testo za picu na dva dela. Ako je testo hladno, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata pre nego što nastavite. Zagrejte rernu na 260 stepeni. U međuvremenu, nasecite mocarela sira na komade veličine zalogaja. Odvojite 2 kašičice parmezana i 2 kašičice limunove korice; stavite parmezan i koricu u malu činiju i promešajte da se sjedine. Tanko isecite 4 velika lista bosiljka.

Testo stavite na pleh sa papirom za pečenje. Stavite 30 g pesta na testo i rasporedite u ravnomeran sloj, ostavljajući slobodnu ivicu testa. Stavite 3 supene kašike sira rikota u manjim komadima po celom pestu. Pola mocarele rasporedite oko rikote. Pospite sa 1 kašičicom pinjola. Pecite picu 6 minuta, pa je okrenite i pecite još 4 do 6 minuta. U međuvremenu, razvucite drugi komad testa i sastavite drugu picu. Prebacite gotovu picu na dasku za sečenje. Pospite polovinom parmezana, limunovom koricom i listićima bosiljka. Ponovite isti proces pečenja sa drugom picom. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi humus pica, brzo gotova

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pica pecivo  Instagram/bengikurtcebe

StvarUkusa/L.S.