Ako posle posla nemate dovoljno vremena da provedete u kuhinji, spremite ovu zapečenu pastu koja će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
500 g pene testenine
400 g šunke
400 g šampinjona
Za bešamel sos:
500 ml mleka
100 g brašna
50 g putera
so
100 g kačkavalja želji
Priprema:
U šerpicu sipajte puter i kad se rastopi i dobro ugreje dodajte brašno i neprestano mešajte 2–3 minuta. Zatim postepeno sipajte mleko uz stalno mešanje. Posolite po ukusu, pa dodajte rendan kačkavalj. Šampinjone operite i isecite na tanke listove. U odgovarajući manji sud ih na malo putera dinstajte, vrlo malo posolite. Skuvanu al dente pene pastu u vatrostalnoj ili keramičkoj posudi za pečenje, pomešajte sa iseckanom šunkom, prodinstanim šampinjonima i prelite bešamel sosom. Narežite na kolutove struk mladog luka, stavite u zagrejanu rernu na 200°C 10-ak minuta dok pasta ne dobije lepu žućkastu boju.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno