Ako posle posla nemate dovoljno vremena da provedete u kuhinji, spremite ovu zapečenu pastu koja će vam se garantovano dopasti.

Sastojci:

500 g pene testenine

400 g šunke

400 g šampinjona

Za bešamel sos:

500 ml mleka

100 g brašna

50 g putera

so

100 g kačkavalja želji

Priprema:

U šerpicu sipajte puter i kad se rastopi i dobro ugreje dodajte brašno i neprestano mešajte 2–3 minuta. Zatim postepeno sipajte mleko uz stalno mešanje. Posolite po ukusu, pa dodajte rendan kačkavalj. Šampinjone operite i isecite na tanke listove. U odgovarajući manji sud ih na malo putera dinstajte, vrlo malo posolite. Skuvanu al dente pene pastu u vatrostalnoj ili keramičkoj posudi za pečenje, pomešajte sa iseckanom šunkom, prodinstanim šampinjonima i prelite bešamel sosom. Narežite na kolutove struk mladog luka, stavite u zagrejanu rernu  na 200°C 10-ak minuta dok pasta ne dobije lepu žućkastu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: volimsrbiju.rs