Ako posle posla nemate dovoljno vremena da provedete u kuhinji, spremite ovu zapečenu pastu koja će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
500 g pene testenine
400 g šunke
400 g šampinjona
Za bešamel sos:
500 ml mleka
100 g brašna
50 g putera
so
100 g kačkavalja želji
Priprema:
U šerpicu sipajte puter i kad se rastopi i dobro ugreje dodajte brašno i neprestano mešajte 2–3 minuta. Zatim postepeno sipajte mleko uz stalno mešanje. Posolite po ukusu, pa dodajte rendan kačkavalj. Šampinjone operite i isecite na tanke listove. U odgovarajući manji sud ih na malo putera dinstajte, vrlo malo posolite. Skuvanu al dente pene pastu u vatrostalnoj ili keramičkoj posudi za pečenje, pomešajte sa iseckanom šunkom, prodinstanim šampinjonima i prelite bešamel sosom. Narežite na kolutove struk mladog luka, stavite u zagrejanu rernu na 200°C 10-ak minuta dok pasta ne dobije lepu žućkastu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus