Ako ste se vratili umorni sa posla i ne želite da kuvate nešto komplikovano, a ne biste ni tešku hranu, onda je testenina sa povrćem pravi izbor.

Sastojci:

  • 200-250 g špageta
  • 1 veća tikvica
  • 200 g čeri paradajza
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • svež parmezan
  • svež bosiljak

Priprema:

U zagrejano maslinovo ulje dodajte ceo čeri paradajz, a malo kasnije i sitno seckan beli luk. Dinstajte dok paradajz ne omekša, pa dodajte tikvice iseckane na trake. Posolite i pobiberite, a po želji dodajte malo čilija.

U međuvremenu skuvajte špagete i stavite preko povrća, dodajte i malo vode u kojoj se kuvala testenina. Kad servirate pospite sa malo parmezana i iscepkajte svež bosiljak preko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs