Ako ste se vratili umorni sa posla i ne želite da kuvate nešto komplikovano, a ne biste ni tešku hranu, onda je testenina sa povrćem pravi izbor.
Sastojci:
- 200-250 g špageta
- 1 veća tikvica
- 200 g čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- svež parmezan
- svež bosiljak
Priprema:
U zagrejano maslinovo ulje dodajte ceo čeri paradajz, a malo kasnije i sitno seckan beli luk. Dinstajte dok paradajz ne omekša, pa dodajte tikvice iseckane na trake. Posolite i pobiberite, a po želji dodajte malo čilija.
U međuvremenu skuvajte špagete i stavite preko povrća, dodajte i malo vode u kojoj se kuvala testenina. Kad servirate pospite sa malo parmezana i iscepkajte svež bosiljak preko.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno