Libanske kore u ovom receptu mogu se zameniti i tortiljama i tako ćete dobiti potpuno nov doživljaj ukusa.
Sastojci:
- jedno pakovanje libanskih kora ili meksičkih tortilja
- meksička mešavina zamrznuta
- pakovanje pečenih paprika
- kačkavalj (uvek proizvoljna količina, po mogućstvu što više)
- kisela pavlaka + začini (preporuka: so i origano)
Postupak:
Mix prvo prodinstati onoliko dugo koliko piše na kesici da je potrebno. Dodati mu ekstra praziluk. Začiniti.
Pečene paprike iseckati na tračice i kratko propržiti.
A onda, kao i svaka torta:
kora, fil, kora, fil...
Da ne bude zabune, svaku koru prvo premazati pavlakom, pa na jednu rasporediti paprike, na drugu meksički mix.
Ako pak pričamo o tortiljama, kada ih premažemo pavlakom na njih ređamo povrće, nebitan redosled (svejedno će sve završiti zajedno kad se upakuju)
Na svaki "fil" dodati rendani kačkavalj.
Ređanje završiti u tom stilu. Što više sira i malo origana.
Tortu zapeći u rerni koliko da kore postanu hrskave, a kačkavalj se otopi.
Tortilje zapeći na tiganju, koliko da se krajevi tortilja zalepe i iste postanu punjeni jastučići. I naravno, da se kačkavalj otopi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus