Libanske kore u ovom receptu mogu se zameniti i tortiljama i tako ćete dobiti potpuno nov doživljaj ukusa.

Sastojci:

  • jedno pakovanje libanskih kora ili meksičkih tortilja
  • meksička mešavina zamrznuta
  • pakovanje pečenih paprika
  • kačkavalj (uvek proizvoljna količina, po mogućstvu što više)
  • kisela pavlaka + začini (preporuka: so i origano)

Postupak:

Mix prvo prodinstati onoliko dugo koliko piše na kesici da je potrebno. Dodati mu ekstra praziluk. Začiniti.

Pečene paprike iseckati na tračice i kratko propržiti.

A onda, kao i svaka torta:

kora, fil, kora, fil...

Da ne bude zabune, svaku koru prvo premazati pavlakom, pa na jednu rasporediti paprike, na drugu meksički mix.

Ako pak pričamo o tortiljama, kada ih premažemo pavlakom na njih ređamo povrće, nebitan redosled (svejedno će sve završiti zajedno kad se upakuju)

Na svaki "fil" dodati rendani kačkavalj.

Ređanje završiti u tom stilu. Što više sira i malo origana.

Tortu zapeći u rerni koliko da kore postanu hrskave, a kačkavalj se otopi.

Tortilje zapeći na tiganju, koliko da se krajevi tortilja zalepe i iste postanu punjeni jastučići. I naravno, da se kačkavalj otopi.

View this post on Instagram

A post shared by @kuvanje_je_poezija

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvanje_je_poezija