1. Krompir skuvati u ljusci. Oljuštiti i izrendati. Dodati jaja, margarin, so i brašno. Sve dobro umesiti u meko glatko testo.
2. Radnu površinu posuti brašnom i izručiti testo. Podeliti na dva dela. Iz svakog dela razvaljati po dva dugačka valjka (posipati brašnom po potrebi), pa seći nožem na male komade. Od isečenog komadića testa brašnjavim dlanovima napraviti lopticu, a zatim istu na radnoj površini razvaljati levo-desno da bi ste dobio oblik njoke. Njoke izbrazdati na modli za sečenje kuvanih jaja (na plastičnom delu). Kuvati ih u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju, a onda još 7-8 minuta.
3. Iseckani puter otopiti u tiganju ili šerpi za sos. Kad se zagreje ubaciti listove žalfije i pržiti (ut povremeneo mešanje) 4 do 5 minuta, dok žalfija ne postane hrskava, a puter zlatno žut. Po ukusu može se pobiberiti i posoliti.
4. Umeštati njoke u puter sa žalfijom. Servirati posuto parmezanom.
SAVET: Ukoliko kupite gotove njoke skratićete i olakšati proces pripreme.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus