1. Oprati špargle i drške odseći u donjoj trećini. Preseći ih na prutiće duge 3 cm. Bariti špargle oko 12 minuta u ključaloj slanoj vodi. Procediti, ohladiti kratko pod mlazom vode sa česme i dobro ocediti. Koktel paradajz očistiti, oprati i iseći na polovine ili četvrtine.
2. Za sos izmešati krem sir, kiselu pavlaku, so i biber. Bosiljak oprati, posušiti i iscepkati listiće. Ostaviti nekoliko listića sa strane, a ostale sitno iseckati i umešati u sos od sira i pavlake.
3. Izmešati špargle, pastu, paradajz i sos. Servirati posuto listićima bosiljka. Uz pastu poslužiti belo vino.
Pasta sa šparglama i koktel paradajzom
Sa osvežavajućim sosom od kisele pavlake.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom