1. Skuvati rezance, procediti ih i izmešati sa susamovim uljem. Ribu oprati, posušiti i iseći na komade.

2. Očistiti povrće i iseći ga na što tanje prutiće i tračice. Luk iseći na tanke kolutove.

3. Filete ispržiti na 2 kašike ulja, 3 minuta sa svake strane. Izvaditi ribu, dodati u tiganj ostatak ulja i zagrejati. Propržiti sada crni i beli luk, pa dodati ostalo povrće. Pržiti na jakoj vatri uz mešanje, oko 4 minuta. Umešati soja sos, sirće i šećer. Dodati rezance i šoljicu vruće vode, pa sve izmešati. Komade ribe umešati na kraju i kratko vratiti na vatru.


Sastojci:

400 g paste po izboru (najbolje taljatele)
so
2 kašičice susamovog ulja
500 g ribljih fileta (losos, list)
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 glavica luka
1 čen belog luka
3 kašike ulja
2 kašike soja sosa
2 kašike sirćeta
šećer