1. Pelate dobro ocediti, očistiti od semenki, usitniti i pržiti na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari.
2. Spanać očistiti, oprati i kratko blanširati u slanoj vodi. Ohladiti ga i sitno iseckati.
3. Za bešamel sos razmutiti brašno u malo mleka (kao kad se kuva puding) i sipati u zagrejano mleko (ali nikako ne sme da provri), pa mešajući kuvati oko 5 minuta. Dodati puter, muškatni oraščić, malo soli. Kada se bešamel malo ohladi, umešati umućena jaja, parmezan i spanać.
4. Kore za lazanju skuvati po uputstvu sa pakovanja (ako nije reč o onim koje su već pripremljene). Ocediti i ostaviti da se malo ohlade.
5. Na dno nauljene vatrostalne posude slagati kore. Preko njih sipati malo pelata a potom bešamel sa spanaćem. Ponoviti postupak i završiti korom preko koje treba staviti samo pelat i parmesan.
6. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Lazanja sa spanaćem
Za ovo jelo je potrebno malo više truda, ali zadovoljstvo koje pričinjava njegov ukus je neizmerno.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus