1. Pelate dobro ocediti, očistiti od semenki, usitniti i pržiti na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari.

2. Spanać očistiti, oprati i kratko blanširati u slanoj vodi. Ohladiti ga i sitno iseckati.

3. Za bešamel sos razmutiti brašno u malo mleka (kao kad se kuva puding) i sipati u zagrejano mleko (ali nikako ne sme da provri), pa mešajući kuvati oko 5 minuta. Dodati puter, muškatni oraščić, malo soli. Kada se bešamel malo ohladi, umešati umućena jaja, parmezan i spanać.

4. Kore za lazanju skuvati po uputstvu sa pakovanja (ako nije reč o onim koje su već pripremljene). Ocediti i ostaviti da se malo ohlade.

5. Na dno nauljene vatrostalne posude slagati kore. Preko njih sipati malo pelata a potom bešamel sa spanaćem. Ponoviti postupak i završiti korom preko koje treba staviti samo pelat i parmesan.

6. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.


Sastojci:

12 kora za lazanju
malo ulja
50 g narendanog parmezana

Za fil:
2-3 kašike maslinovog ulja maslinova ulja
400 g paradajza pelata (ili blanširati i oljuštiti svež paradajz)
400 g spanaća

Za bešamel sos:
200 g putera
150 g brašna
1,5 l hladnog mleka
muskatni oraščić
6 kašika narendanog parmezana
5 jaja
so