1. Pelate dobro ocediti, očistiti od semenki, usitniti i pržiti na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari.
2. Spanać očistiti, oprati i kratko blanširati u slanoj vodi. Ohladiti ga i sitno iseckati.
3. Za bešamel sos razmutiti brašno u malo mleka (kao kad se kuva puding) i sipati u zagrejano mleko (ali nikako ne sme da provri), pa mešajući kuvati oko 5 minuta. Dodati puter, muškatni oraščić, malo soli. Kada se bešamel malo ohladi, umešati umućena jaja, parmezan i spanać.
4. Kore za lazanju skuvati po uputstvu sa pakovanja (ako nije reč o onim koje su već pripremljene). Ocediti i ostaviti da se malo ohlade.
5. Na dno nauljene vatrostalne posude slagati kore. Preko njih sipati malo pelata a potom bešamel sa spanaćem. Ponoviti postupak i završiti korom preko koje treba staviti samo pelat i parmesan.
6. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.