1. Prepeći pinjole u tiganju bez ulja. Umesto pinjola možete da dodate i orahe, bademe, kao i semenke suncokreta ili oljuštene semenke bundeve.


Sastojci:

80 g pinjola
80 g sremuša
120 ml maslinovog ulja
80 g parmezana
so, biber
400 g špageta ili neke druge paste
200 g pilećeg fileta
peršun

2. Iseći sremuš na krupno.

3. Sremuš i pinjole usitniti u blenderu, uz dodatak ulja. Umešati parmezan, posoliti i pobiberiti po ukusu.

4. Ispržiti filete i iseckati ih na sitno.

5. Skuvati taljatele u dosta slane vode, prema uputstvu sa pakovanja. Procediti i sačuvati malo tečnosti od kuvanja. Izmešati taljatele, tečnost od kuvanja, piletinu i pesto od sremuša. Servirati uz parmezan, po želji i ukrasiti peršunom.

NAPOMENA:

Pesto stoji u frižideru oko 2 nedelje bez konzervansa, ali samo ako mu ne dodate sir, koji možete naknadno da umešate.