1. Prepeći pinjole u tiganju bez ulja. Umesto pinjola možete da dodate i orahe, bademe, kao i semenke suncokreta ili oljuštene semenke bundeve.
2. Iseći sremuš na krupno.
3. Sremuš i pinjole usitniti u blenderu, uz dodatak ulja. Umešati parmezan, posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Ispržiti filete i iseckati ih na sitno.
5. Skuvati taljatele u dosta slane vode, prema uputstvu sa pakovanja. Procediti i sačuvati malo tečnosti od kuvanja. Izmešati taljatele, tečnost od kuvanja, piletinu i pesto od sremuša. Servirati uz parmezan, po želji i ukrasiti peršunom.
NAPOMENA:
Pesto stoji u frižideru oko 2 nedelje bez konzervansa, ali samo ako mu ne dodate sir, koji možete naknadno da umešate.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus