Do sada ste makarone jeli na razne načine, ali ovako sigurno niste probali. Svi znamo da je gulaš u lepinji jedno od najukusnijih jela, e pa sada testenina spremljena na ovaj način može da mu paprira. Omiljena testenina svima je ona zapečena sa sirom, u bolonjeze ili karbonara sosu, ali ovako aromatičnoj pasti nećete moći da odolite.
Prvo zapecite hleb koji ste premazali puterom sa belim lukom i peršunom, pa dodajte makarone u sosu i preko sir. Neće vam biti žao što ste upalili rernu po vrućini.
Sastojci:
- 2 okrugla hleba
- 3 kašike belog luka
- puter
- svež peršun
- 2 pileća filea
- 3/4 šolje seckane slanine
- 1 1/2 šolja pavlake za kuvanje
- 4 kašike pesto sosa
- 3 šolje makarona
- 1/2 šolje parmezana
- 1/2 šolje rendane mocarele
Priprema:
Istopite puter, pa dodajte sitno seckani peršun i beli luk. Promešajte. Isecite vrh hleba i izdubite sredinu. Premažite sa aromatičnim puterom i ivice i sredinu, a vrh koji ste isekli isto premažite tamo gde je mekano. Pecite u rerni dok ne dobije zlatnu boju. Ispržite meso, pa izvadite iz tiganja, i u njega dodajte malo ulja, seckanu slaninu i propržite. Prelijte pavlakom za kuvanje, pa dodajte pesto sos. Promšejate i kratko kuvajte. Vratite iseckanu piletinu i dodajte kuvane makarone i parmezan pa promešajte. Sipajte smesu u lepinje i pospite rendanom mocarelom. Vratite u rernu na još 5 minuta samo da se sir otopi.
Izvor: stvarukusa.rs