KREMASTA PASTA SA PILETINOM I BEŠAMELOM: Napravite je bolje od Italijana, recept koji je pogledalo preko 3 miliona ljudi

Spremite najbolji ručak za danas, kremastu pastu sa piletinom i bešamel sosom.

Printscreen/YT/매일맛나 delicious day

Pasta se brzo i lako sprema, te je tako česti izbor za ručak ili večeru. Postoje paste sa jajima, poput taljatele i fetučine, ali i bez jaja, koje su napravljene od brašna, vode i malo soli. Poput pice, još jedan je italijanski specijalitet koji se rado pravi i jede. Ako želite nešto izdašno i ukusno za porodični ručak ili za goste koje očekujte, onda napravite ovaj recept za pastu sa piletinom i bešamel sosom. Pre svega pokazaćete svoje kulinarsko umeće, a i sigurno ćete biti zadovoljni kad probate najkremastiju testeninu sa piletinom.

Sastojci:

  • 130 g crnog luka
  • 140 g pilećeg filea
  • 10 g belog luka
  • 130 g paradajza
  • 130 g paradajz sosa
  • 500 ml vode
  • 80 g testenine

Za sos:

  • 30 putera
  • 20 g brašna
  • 240 ml mleka

Priprema: