Pasta se brzo i lako sprema, te je tako česti izbor za ručak ili večeru. Postoje paste sa jajima, poput taljatele i fetučine, ali i bez jaja, koje su napravljene od brašna, vode i malo soli. Poput pice, još jedan je italijanski specijalitet koji se rado pravi i jede. Ako želite nešto izdašno i ukusno za porodični ručak ili za goste koje očekujte, onda napravite ovaj recept za pastu sa piletinom i bešamel sosom. Pre svega pokazaćete svoje kulinarsko umeće, a i sigurno ćete biti zadovoljni kad probate najkremastiju testeninu sa piletinom.
Sastojci:
- 130 g crnog luka
- 140 g pilećeg filea
- 10 g belog luka
- 130 g paradajza
- 130 g paradajz sosa
- 500 ml vode
- 80 g testenine
Za sos:
- 30 putera
- 20 g brašna
- 240 ml mleka
Priprema: