Lagani obrok za letnji period.

Sastojci:

1 šolja smeđeg pirinča

4 tikvice, naseckane

2 glavice crnog luka, nasečene

1 štapić celera, naseckan

2 sveža paradajza nasečena na kocke

1 šolja zelenih punjenih maslinki

4 kašike maslinovog ulja

1 kašika limunovog soka

1 kašićica svežeg bosiljka

¼ kašičice suvog origana

Priprema:

Skuvajte smeđ pirinač i ostavite ga da se ohladi. Napravite preliv od tri kašičice ulja, limunovog soka i začinskog bilja. Popržite luk na ostatku ulja i dodajte celer, paradajz i zelene masline kada luk omekša. Ostavite povrće da ohladi, a onda ga pomešajte sa pirinčem i pospite prelivom. Dobro promešajte i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: srbijadanas.com