Nećete odoleti ukusu ovog zanimljivog predjela.

Sastojci:

500 g svežih šampinjona

100 g brašna

2 jaja

50 g susama

100 ml mleka

ulje

so

mleveni crni biber

Sastojci za tartar sos:

2 kisela krastavca

100 g majoneza

Priprema:

Umutite jaja, mleko i brašno da dobijete malo gušću smesu (kao za palačinke). Posolite. Pečurke uvaljajte u ovu smesu, pa u susam i onda ih pržite na zagrejanom ulju. Pečurke vadite na papirni ubrus.

Priprema tartar sosa:

2-3 krastavca izrendajte, dodajte dve kašike majoneza i dve kašike vode iz kiselih krastavaca. Umesto ove vode možete koristiti belo vino, kako se kome više dopada.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bastabalkana.com