Tokom leta uglavnom biramo lakše obroke, pa tako salata postaje savršen izbor za doručak, ručak i večeru.
Sastojci:
40 g sirovih seckanih oraha
65 g majoneza (ako ste na dijeti, light majonez)
65 g grčkog jogurta (sa manjim udelom masti, ako ste na dijeti)
2 kašičice jabukovog sirćeta
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
340 g očišćenog pilećeg filea
2 kašike peršunovog lista
6 strukova mladog luka, srednje vličine (može i manja glavica crnog luka)
6 listova zelene salate
Priprema:
Rernu zagrejte na 180°C. Orahe poređajte u tepsiju, na papir za pečenje, i pecite u rerni 5 minuta. Ostavite da se ohlade. Za to vreme, u činiji izmešajte majonez, jogurt, sirće, so i biber. Dobro izmešajte.
Pečenu piletinu, pripremljene orahe, peršun i isečen mladi luk ubacite u činiju. Sve dobro izmešajte, pa dodajte dresing od majoneza i grčkog jogurta. Ovu količinu salate možete rasporediti u 6 činija. U svaku činiju prvo stavite list salate, pa sipajte pileću salatu.
Light majonez i grčki jogurt sa manje masti, učiniće da porcija pileće salate sadrži samo 175 kalorija. Unos šećera je vrlo nizak, pa salata može postati odličan izbor za doručak, ručak ili večeru, pa čak i obrok za dijabetičare (prethodno se obratite lekaru). Peršun i mladi luk će vas osvežiti, a piletina i orasi zasititi. Zelenu salatu možete koristiti kao ukras, ali i kao odličan izvor gvožđa.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list