Ako želite da prezalogajite nešto između obroka, onda obavezno napravite ove brze grickalice.
Sastojci:
- 100 g sira (25 g parmezana, 75 g čedar ili gauda)
- 75 g ohlađenog putera
- 120 g brašna
- so
- 2 kašičice sušenog aromatičnog bilja (bosiljak, origano, kim, majčina dušica, beli luk, provansalska mešavina) + za posipanje
- 1 kašičica kurkume
- 1 jaje
- 2 kašike hladne vode
Priprema:
U posudi izmešajte brašno, so, aromatično bilje, kurkumu, dodajte sir, hladni puter. Umitite jaje sa hladnom vodom i dodajte u mešavinu brašna. Umesite testo.
Na pobrašnjenoj površini razvijte testo na oko 0,3 cm debljine, pa izrežite trouglove. Napravite slamčicom ili sa nastavkom od šprica za dekoraciju kolača. Pospite aromatičnim biljem.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 12-14 min na 210°C.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Sabrina Abdelrahim
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus