Ako želite da prezalogajite nešto između obroka, onda obavezno napravite ove brze grickalice.
Sastojci:
- 100 g sira (25 g parmezana, 75 g čedar ili gauda)
- 75 g ohlađenog putera
- 120 g brašna
- so
- 2 kašičice sušenog aromatičnog bilja (bosiljak, origano, kim, majčina dušica, beli luk, provansalska mešavina) + za posipanje
- 1 kašičica kurkume
- 1 jaje
- 2 kašike hladne vode
Priprema:
U posudi izmešajte brašno, so, aromatično bilje, kurkumu, dodajte sir, hladni puter. Umitite jaje sa hladnom vodom i dodajte u mešavinu brašna. Umesite testo.
Na pobrašnjenoj površini razvijte testo na oko 0,3 cm debljine, pa izrežite trouglove. Napravite slamčicom ili sa nastavkom od šprica za dekoraciju kolača. Pospite aromatičnim biljem.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 12-14 min na 210°C.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Sabrina Abdelrahim
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem