Salata sa cveklom i kukuruzom je lagani letnji obrok, ali kako je leto na izmaku možete da je služite i kao prilog. Kada su napolju visoke temeprature više nam prija osvežavajuća hrana, poput ove salate, ali kada zahladni ovako ukusna salata je super uz pečenje ili neko meso po izboru. Takođe, zbog raznovrsnih boja ulepšaće svaku slavsku ili prazničnu trpezu. 

Sastojci:
2-3 cvekle 
150 g kukuruza iz konzerve 
1 mali ljubičasti luk
1 veza peršuna 
1/2 limuna 
2-3 kašike ulja 

Priprema:
Isecite luk na rebarca, pa dodajte seckani peršun, posolite i sipajte ulja, pa iscedite limun. Promešajte i ostavite da se marinira 20-30 minuta. Umotajte cveklu u foliju, pa ispecite na 180°C oko 40-50 minuta. Očistite i isecite na kockice. Dodajte cveklu i kukuruz u salatu i dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE