Salata sa cveklom i kukuruzom je lagani letnji obrok, ali kako je leto na izmaku možete da je služite i kao prilog. Kada su napolju visoke temeprature više nam prija osvežavajuća hrana, poput ove salate, ali kada zahladni ovako ukusna salata je super uz pečenje ili neko meso po izboru. Takođe, zbog raznovrsnih boja ulepšaće svaku slavsku ili prazničnu trpezu.
Sastojci:
2-3 cvekle
150 g kukuruza iz konzerve
1 mali ljubičasti luk
1 veza peršuna
1/2 limuna
2-3 kašike ulja
Priprema:
Isecite luk na rebarca, pa dodajte seckani peršun, posolite i sipajte ulja, pa iscedite limun. Promešajte i ostavite da se marinira 20-30 minuta. Umotajte cveklu u foliju, pa ispecite na 180°C oko 40-50 minuta. Očistite i isecite na kockice. Dodajte cveklu i kukuruz u salatu i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus